Lex

Mijn naam is Lex Moonen (24). Meteen na afronding van mijn opleiding in april 2019 ben ik gestart bij de afdeling Medische Beeldvorming (Radiologie) als gespecialiseerd laborant. Met speciale apparatuur maak ik standaard foto’s waarbij gebruik wordt gemaakt van röntgenstraling. Dat kan op de afdeling Medische Beeldvorming zelf, maar ook op verpleegafdelingen of operatiekamers.

Het beroep heb ik leren kennen via een familielid. Ik ben een dag met hem meegelopen op zijn werkplek en was meteen dolenthousiast. Dit was het beroep waar ik voor zou gaan. Er komen een aantal aspecten in voor die ik erg leuk vind: sociaal met mensen bezig zijn en een schakel vormen in het zorgtraject. Dat, in combinatie met de technische kant van dit beroep, zorgt dat ik dit een topfunctie vind.

Mijn uitdaging is om onder iedere omstandigheid de perfecte foto of afbeelding te maken. Hierbij speelt behalve kennis en kunde ook een stuk ervaring mee. Ik merk dat ik steeds beter met de apparatuur om kan gaan. Door de ervaring die ik opdoe, herken ik ook steeds meer situaties die het lastig kunnen maken om die perfecte foto te maken. Rustig blijven en nadenken leiden meestal tot een goede oplossing.   

Binnenkort heb ik mijn eerste nachtdienst samen met een ervaren collega. In de nacht ben ik werkzaam op de Spoedeisende Hulp. Dat is pittiger, maar zorgt ook weer voor een spannende uitdaging. Ik ga er helemaal voor. Dit beroep is echt sjiek!