Natascha

Ik ben Natascha van den Bergh en werk als unitmanager in een zorgcentrum op een afdeling waar 31 psychogeriatrische cliënten wonen. In mijn functie ben ik betrokken bij de medewerkers én bij de bewoners.

Iedere ochtend loop ik over de afdeling, wens iedereen een goedemorgen en kijk of alles in goede banen loopt. Loopt iemand ergens tegenaan, dan kijken we samen naar een oplossing.

Ik vind het belangrijk dat iedereen in ons team zich realiseert dat wij werken in een woonomgeving en niet dat onze cliënten wonen in een werkomgeving. Het is onze taak om onze cliënten het leven te laten leiden waar zij voor kiezen. Voor nieuwe medewerkers én voor mij is het een uitdaging om ook hun op datzelfde level te krijgen. Uiteraard coach ik de medewerkers hierin.

Iedere medewerker heeft andere kwaliteiten en die mag hij of zij zelf ontwikkelen. Vervolgens worden die ingezet in ons team. Het is geweldig om te zien hoe medewerkers dan opbloeien en hoe goed het team dan functioneert. Ik ben een leidinggevende die het team uitdaagt om zelf beslissingen te nemen en vooral om zelf na te blijven denken. Als ze dan een beetje buiten de lijntjes kleuren heb ik daar geen moeite mee, mits dat verantwoord is.