Connie

Ik ben Connie Severijns (48). Sinds maart 2018 werk ik als secretaresse tumorspecifiek multidisciplinair overleg (MDO). In dit overleg staat de diagnostiek en de behandeling van kankerpatiënten centraal. 

Deskundigen uit verschillende disciplines waar een kankerpatiënt mee te maken krijgt, zijn hierbij aanwezig. Dat kan de longarts zijn, een chirurg, patholoog, radioloog, verpleegkundige, geriater en/of nucleair geneeskundige. Ik documenteer alle afspraken zodat iedereen hiervan op de hoogte is. Verder maak ik afspraken voor patiënten bij de verschillende afdelingen. Ik krijg, in overleg met de gespecialiseerde verpleegkundigen, opdrachten om de behandeling van de patiënten zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen.

Het is erg leuk en uitdagend om voor verschillende disciplines te werken. Op die manier krijg je met alle onderdelen te maken waar ook de patiënt mee in aanraking komt. Als je hoort dat je kanker hebt, staat je wereld vaak op zijn kop. Dan is het belangrijk dat er goede uitleg en informatie wordt gegeven en dat patiënten de juiste begeleiding krijgen.

In deze functie kan ik me volledig wijden aan het regelen van zaken voor deze patiëntengroep. Ik vind mijn beroep erg leuk en heb het gevoel dat ik op deze manier iets waardevols voor onze oncologische patiënten kan betekenen!