Mitchell

Ik ben Mitchell (30) en werk als medewerker steriele medische hulpmiddelen bij de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA). Ik zorg dat medische hulpmiddelen worden gedemonteerd, gereinigd, gedesinfecteerd en/of gesteriliseerd. Ook controleer ik de hulpmiddelen op functionaliteit. Daarna maak ik verschillende instrumentensets en zorg dat ze op de juiste afdelingen worden afgeleverd. Neem bijvoorbeeld een hecht-set. Daar zitten alle materialen in die nodig zijn om een wond te hechten. In mijn beroep moet je nauwkeurig zijn en je aandacht erbij houden omdat er veel verschillende materialen zijn. Het kan niet zo zijn dat tijdens een behandeling op de Spoedeisende hulp bijvoorbeeld, een set niet compleet is.

Mijn uitdaging is het om de klanten tevreden te houden en om mee te denken in het vinden van oplossingen. Als medewerkers van bijvoorbeeld de operatiekamers tegen iets aanlopen, denk ik met hun mee en bied ik alternatieven aan. Ik hou ook bij welke operaties er op de planning staan zodat op de operatiekamers altijd de juiste sets in de benodigde hoeveelheden in de kasten liggen.
Ik werk in een team van leuke collega’s. Mijn beroep is veelzijdig, afwisselend en er valt voor mij nog veel te leren.