Chantal

Mijn naam is Chantal, 33 jaar jong en trots op het werk dat ik doe. Ik ben unitmanager van verpleegunit Stein en van de medewerkers dagbesteding en welzijn, regio Glana.

De verpleegunit is een voorziening voor ouderen met dementie die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben. Wij werken volgens de visie 'Belevingsgerichte zorg'. In de praktijk betekent dit dat we de gevoelens van de dementerenden bevestigen, serieus nemen en meegaan in hun belevingswereld. Bewoners voelen zich daardoor geborgen en behouden hun gevoel van eigenwaarde. Dit is een hele mooie visie waar ik volledig achtersta.

Als leidinggevende vind ik het belangrijk om de voorwaarden te scheppen dat medewerkers zich persoonlijk kunnen ontwikkelen én kunnen groeien in hun vakgebied. Als de medewerker groeit, komt dat onze cliënten ook ten goede. Deze groei staat bij mij dan ook op de eerste plaats. Ook ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Van huis uit ben ik verzorgende IG, een beroep wat ik altijd met veel plezier heb uitgeoefend. Ik kreeg kansen om te groeien en die heb ik gepakt. Vandaar dat ik nu werk als leidinggevende, een functie met afwisselingen en mooie uitdagingen. Werken in de zorg is mij op het lijf geschreven en ik ben hartstikke trots op alle zorgharten. Een lach op het gezicht van onze cliënten geeft mij een goed gevoel, evenals familie die tevreden en met een goed gevoel hun dierbare bij ons achterlaat. Daar doen we het uiteindelijk voor!