Sandra

Ik ben Sandra en werk als polikliniek medewerker bij de Dermatologie. Tijdens de opleiding tot medische secretaresse bij de MEAO, kreeg ik een stageplek in het ziekenhuis. Dat beviel heel erg goed. Na mijn opleiding heb ik op verschillende poli’s gewerkt, tot ik toe was aan een 'eigen' polikliniek. Dat is de Dermatologie geworden. Ik werk samen met artsen en collega's in een heel leuk, jong en enthousiast team.

Ik beman zowel de frontoffice (ontvangstbalie) als de backoffice (telefoon en administratie). Bij de ontvangstbalie ben ik het visitekaartje van de afdeling, het eerste aanspreekpunt voor de patiënten. Als je met patiënten werkt, staat vriendelijkheid, geduld en de patiënt serieus nemen voorop. Regelmatig ontvang ik patiënten die gespannen zijn. Ze komen hier immers niet voor hun plezier. Door de manier waarop ik ze te woord sta, kan ik die spanning al wat verminderen. Is er sprake van onvrede, dan ga ik daar serieus mee om en werken we samen aan een oplossing. Zorgzaam met de patiënten omgaan is mijn passie, daar ga ik helemaal voor.

Werken in de zorg en voor mij met name dit beroep, is geweldig. Ik ga dan ook elke dag met plezier naar mijn werk. Ik krijg veel positieve feedback van patiënten en van mijn omgeving. Dat is voor mij een kroon op mijn werk en een bewijs dat ik het goed doe voor onze patiënten en daar gaat het om!