Yvonne

Ik, Yvonne Bol, ben gezondheidszorgpsycholoog en werk binnen Zuyderland Medisch Centrum en Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg.

Na mijn studie Gezondheidswetenschappen leek het me leuk om te werken in de zorg. Wat precies wist ik toen nog niet. Tijdens mijn opleiding werd ik vooral geboeid door de relatie tussen hersenen en gedrag. Vervolgens koos ik een studierichting waarbij ik uiteindelijk aan de slag kon gaan in mijn huidige beroep.

Een lichamelijke aandoening of chronische lichamelijke klachten hebben vaak een enorme impact op iemands emotionele en sociale functioneren. Het is voor mij een uitdaging om patiënten anders om te leren gaan met hun klachten en zelf hun gedrag te veranderen. Vaak verminderen daardoor ook de emotionele en lichamelijke klachten. Echt goed contact maken met de patiënt is hierbij erg belangrijk en geeft mij veel voldoening.

In mijn functie combineer ik patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en het opleiden van nieuwe collega’s. Dat maakt mijn werk nog interessanter en zorgt voor variatie. Kortom, veel uitdagingen en heel leuk om te doen!