Sonja

Ik ben Sonja Cleven (46). Ik heb gekozen voor een beroep in de zorg omdat ik het geweldig vind om voor mensen te zorgen. Zorgen voor anderen is iets wat je in je hebt of niet. Met alleen een protocol waarin staat hoe je wat wanneer moet doen, red je het niet. 

Als unitmanager van een hospice en een Psychogeriatrische afdeling ben ik eindverantwoordelijke. Het leukste aan mijn functie is dat de werkzaamheden heel divers zijn. Ik ben bezig met de cliënt, het personeel, de afdelingen en andere disciplines. Als er problemen zijn, is luisteren naar medewerkers en cliënten heel erg belangrijk. Ik kan niet alles oplossen, maar wel samen kijken hoe ver we kunnen komen.

We hebben een leuk team waarin we goed samenwerken. ‘Ja maar’ hebben we uit onze woordenlijst gestreept. Wij zeggen op alles ‘ja’. Vervolgens gaan we kijken wat nodig is om dat te faciliteren. Een hele mooie uitdaging voor ons team!