Sandra Goedmakers

Ik ben Sandra en supertrots op mijn beroep in de zorg. Vanaf 2008 werk ik als wijkverpleegkundige waarvan de laatste twee jaar bij Zuyderland Thuiszorg. Als HBO-verpleegkundige ben ik breed opgeleid, waardoor ik de mogelijkheid heb om te kiezen tussen diverse functies bij verschillende zorginstellingen.

Mijn keuze is gevallen op de Thuiszorg. Onze organisatie heeft een geweldige visie: mensen zo lang mogelijk thuis laten wonen. Daar sta ik helemaal achter, want voor veel mensen is dat het mooiste wat er is: oud worden én blijven wonen in je eigen vertrouwde omgeving. Naast het verlenen van goede zorg, ben ik me er heel erg van bewust dat het vaak de kleine dingen zijn die het doen: een luisterend oor, een vriendelijk woord, een helpende hand of een schouderklopje.

Mijn functie is tweeledig: ik kom bij cliënten thuis én geef leiding aan mijn wijkteam. Als coördinator begeleid ik leerlingen, zorg voor de indicaties, regel de administratie die bij thuiszorg komt kijken en biedt de teamleden mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen. Ik probeer mijn verschillende taken fiftyfifty te doen, maar als het druk is ben ik meer actief in de wijk dan normaal. De cliënt staat altijd op de eerste plaats.

Wij werken cliëntgericht. Het doel van de cliënt en de mogelijkheden, zijn daarbij erg belangrijk. Het doel van veel mensen is, om met hulp van de Thuiszorg, zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Ook als iemand thuis wil sterven behoort dit tot de mogelijkheden en begeleiden wij dit proces. Wij werken dan nauw samen met een multidisciplinair team.

Ik heb een interessant, uitdagend, mooi en dankbaar beroep. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik bij mijn beroepskeuze mijn gevoel én mijn hart heb gevolgd.