Falco en Martin

Ik ben Falco Cremers (26). Op de foto sta ik samen met mijn vader, Martin (58). Na mijn studie HBO Journalistiek ben ik in 2015 begonnen als communicatieadviseur bij de afdeling Communicatie & Marketing. Op onze afdeling houd ik me dagelijks bezig met alle in- en extern nieuws rond Zuyderland, perswoordvoering, online communicatie en de ontwikkeling van onze uitzendingen: Zuyderland Live! 

Zuyderland was het eerste ziekenhuis ter wereld dat live via Facebook een (galblaas)operatie heeft uitgezonden. Daar zijn wij met ons team enorm trots op. Binnen Zuyderland ontstaan elke dag nieuwe initiatieven en vanuit mijn functie mag ik daar vaak vanaf het begin deel van uitmaken. Dat vind ik erg gaaf.

Zo was ik ook betrokken bij de realisatie van Zuyderland Geboortecentrum in 2016. Het was een hectische periode waarin ik als communicatieadviseur te maken kreeg met een enorm breed scala aan personen en instanties. We hebben het doel gerealiseerd, namelijk om van dit centrum dé plek te maken waar moeder en kind de allerbeste zorg krijgen. Toen op 1 juli 2016 de eerste baby in het nieuwe centrum ter wereld kwam, vond ik dat wel een heel bijzonder moment. Werken op de communicatieafdeling van Limburgs’ grootste werkgever is voor mij een grote uitdaging. Ik geef nu het woord aan mijn vader die mij kennis liet maken met de zorg door mij, vanaf 16 jaar, op te geven voor vakantiewerk binnen Zuyderland.

Ik ben Martin Cremers en werk in 2020 ruim 37 jaar in de gezondheidszorg. Nadat ik 25 jaar heb gewerkt als laborant histologie/cytologie, was ik toe aan iets nieuws. Zuyderland bood mij de kans om intern een management introducee traject te volgen, waarna ik in 2006 startte als teamleider bij de Medische Beeldvorming. Sinds 2013 werk ik als afdelingshoofd bij de poliklinische Cardiologie, een dynamisch en interessant specialisme. Met ruim 100 medewerkers en 25 cardiologen verdeeld over drie locaties, is geen dag hetzelfde. Jaarlijks voeren zij zo’n 2000 dotterbehandelingen en bijna 400 pacemakerimplantaties uit. Nationaal zijn wij een van de grootste centra. Daar zijn we reuze trots op.

Leidinggeven is een mooie uitdaging. Ik ben ambitieus en wil me graag blijven ontwikkelen door lerend te werken en werkend te leren. 

Samen hebben we meerdere zaken gemeen. Zo ligt ons hart in de zorg en speciaal bij Zuyderland. Een andere passie die we delen is blaasmuziek. Een keer per week treffen we elkaar bij Société St. Martin Fanfare de Stein en ‘blazen’ erop los. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben we beiden ook nog een deeltijdbaan naast ons werk binnen Zuyderland. Martin is als senior docent management en coaching trajecten verbonden aan Zuyd Hogeschool. Falco doet wekelijks verslag van betaald voetbal bij L1 Radio. We hebben veel interesses die energie kosten, maar nog méér energie opleveren!