Saraï

Mijn naam is Saraï Jansen en ik werk als oncologieverpleegkundige binnen Zuyderland. Na de middelbare school wist ik niet goed waar mijn passie lag. Via activiteitenbegeleidster, dierenartsassistente en docente, ben ik uiteindelijk als verpleegkundige terecht gekomen in Zuyderland. Totaal onverwachts, bleek dit mijn droombaan te zijn. Hier kan ik mijn behoefte om voor mensen te zorgen vervullen.

Na mijn algemene opleiding specialiseerde ik mij in de zorg voor oncologische patiënten. Tijdens die specialisatie verdiepte ik me in oncologische ziektebeelden, behandelplannen en psychosociale zorg. Binnenkort start ik nog met een opleiding waarin ik mij ga verdiepen in de palliatieve zorg. Dit is de zorg voor mensen in hun laatste levensfase, wanneer genezing niet meer mogelijk is. Om mijn werk goed te doen is een goed contact met de patiënt, hun naasten en mijn collega’s erg belangrijk. Want zorgen doe je samen.

Omdat ik de hele dag met zieke mensen omga, realiseer ik me hoe kostbaar gezondheid is. Daarom sta ik heel bewust in het leven en ben ik dankbaar dat ik gezond ben. Ik ben me ervan bewust dat ik door de zorg voor anderen, zelf groei. Mijn uitdaging is dan ook om te blijven groeien als professional, maar ook als persoon.

Ik wil mensen laten zien hoe bijzonder en mooi een beroep in de zorg is. Daarom doe ik mee aan deze campagne. Als de rollen ooit zijn omgedraaid en ik de patiënt ben, hoop ik zorgpersoneel te ontmoeten dat, net als ik, ook geïnspireerd in de zorg werkt.