Memee

Mijn naam is Memee Jurgen. Na het afronden van mijn studie medisch beeldvormende en radiotherapeutische technieken in 2018, ben ik begonnen als gespecialiseerd radiodiagnostisch laborant bij Zuyderland. Mijn specialisatie is echografie.

Werken in de zorg geeft mij veel voldoening. Om zenuwachtige patiënten, die bijvoorbeeld een zware behandeling gaan krijgen, met een lach de deur uit zien gaan, vind ik een van de fijnste dingen aan mijn beroep. 

Een ander fijn aspect van dit vak is dat je nooit bent uitgeleerd. Omdat de lijntjes met de artsen, in dit geval radiologen, kort zijn leer je constant nieuwe dingen over ziektes, beeldvorming en behandelingen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om je expertise op dit vakgebied steeds meer te verfijnen. 

Werken in de zorg houdt voor mij in dat ik me ook flexibel op moet kunnen stellen. Zo heb ik, in verband met de Coronacrisis, tot 11 mei ieder weekend gewerkt om beelden te maken van spoed- en corona patiënten. Ik schrik nog regelmatig als ik op longfoto’s zie wat het virus aanricht. In het weekend werken we met tien, in plaats van drie collega’s om alle werk af te krijgen. 

Vanaf 11 mei zijn de poliklinieken weer langzaam opgestart en binnenkort wordt ook de planning van mijn dienstrooster weer enigszins ‘normaal’. Dat ik dan niet meer ieder weekend hoef te werken, wil niet zeggen dat de crisis voorbij is. Daar ben ik me heel erg van bewust en als het weer nodig zou zijn, kom ik weer ieder weekend.