Dirk Jan

Mijn naam is Dirk Jan van Berckel en ik ben RVE-manager. De organisatie van Zuyderland is opgedeeld in resultaatverantwoordelijke eenheden (RVE’s). Samen met een medisch specialist vorm ik het management van een van deze eenheden, namelijk ‘Screening en diagnostiek’. Samen zijn wij, binnen de door de Bestuursraad gestelde kaders, integraal verantwoordelijk voor het behalen van de afgesproken resultaten met betrekking tot kwaliteit, veiligheid en financiën. Afdelingen die onder onze RVE vallen zijn de laboratoria, apotheek, medische beeldvorming en de longziekten. Mijn uitdaging in mijn werk is het om dingen voor elkaar te krijgen die goed zijn voor mijn afdelingen en medewerkers én goed zijn voor Zuyderland en onze patiënten. Ik vind het leuk om dit samen met anderen te realiseren.

Van oorsprong ben ik fysiotherapeut en ik heb zo’n 10 jaar in dat vak gewerkt. Management vond ik altijd al zeer interessant. Daarom volgde ik naast en na mijn fysiotherapie-opleiding, diverse managementopleidingen en een opleiding bedrijfskunde. Vanuit de functie van teamleider fysiotherapie ben ik verder doorgegroeid naar mijn huidige functie. Ik werk nu 35 jaar in de zorg, waarvan 5 jaar binnen Zuyderland.

Ik ben positief ingesteld: ga met plezier naar mijn werk en met een goed gevoel weer naar huis. Ik heb van die dagen dat ik na een te gekke werkdag met een grote glimlach naar mijn auto loop. Dat zijn de dagen waarop ik iets voor een ander of anderen heb kunnen betekenen. Dat kan door een goed gesprek met iemand te voeren of door het bereiken van een gezamenlijk resultaat. De meest recente was de dag waarop we samen met alle gebruikers de bouwtechnische tekeningen voor het nieuwe laboratorium hebben ondertekend. Daar krijg ik extra veel energie van.

Geluk zit voor mij in kleine dingen en die hoeven niet heel zichtbaar te zijn. Ik geniet van een patiënt die me bedankt als ik hem de weg in het gebouw wijs, of van een medewerker die bedankt na een goed gesprek. Dit soort kleine dingen komen we dagelijks tegen. De kunst is om ze te zien en ervan te genieten. Ik heb veel facetten van de zorg meegemaakt en zelf ervaren dat er heel veel mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen. Dat heeft mij altijd geïnspireerd. De zorg is een fantastisch mooie sector, dat was 35 geleden zo en nu nog steeds.