Rob en Yvette

Ik ben Yvette en sta op de foto met mijn broer Rob. Rob is coördinerend medewerker bij de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van Zuyderland. Zelf ben ik teamleider bij de ziekenhuisapotheek locatie Heerlen.

Ik geef leiding aan een team van rond de 35 medewerkers en bepaal met mijn collega leidinggevenden en de beleidsmedewerkers het beleid van onze afdeling. Daarnaast heb ik ook andere taken zoals het bewaken van continuïteit en kwaliteit. Ik ben ooit begonnen als apothekersassistente en doorgegroeid via coördinator naar de functie die ik nu heb. Zuyderland bood mij de kans om een middle management- en een hoger management opleiding te volgen. Ik zit hier helemaal op mijn plek. Voor mij en mijn team is het van groot belang dat wij de patiënt van de juiste medicatie voorzien en de juiste controles uitvoeren voordat de patiënt die medicatie krijgt toegediend. Ik kom nog iedere dag met een lach Zuyderland binnen en ik ga met een lach weer naar huis. Mijn missie is het om ervoor te zorgen dat de teamleden ook met een lach naar huis gaan en de volgende dag weer met plezier de werkvloer betreden Nu geef ik het woord aan Rob.

Zoals Yvette al vertelde werk ik op de CSA. Op deze afdeling worden medische hulpmiddelen gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd. Het merendeel van de werkzaamheden die wij dagelijks doen is voor de operatiekamers (ok). Locatie Heerlen telt 13 en locatie Sittard-Geleen 8 ok’s. Verder steriliseren wij alle materialen voor alle overige afdelingen in het ziekenhuis. In 1995 ben ik als kok begonnen in het bezoekersrestaurant locatie Heerlen. Al snel werkte ik ook mee in de bediening. Daarnaast had ik werkzaamheden in de catering voor recepties, symposia en andere gelegenheden. 18 jaar geleden heb ik de switch gemaakt naar de CSA. Ik ben begonnen als MSMH (medewerker steriele medische hulpmiddelen) en nu ben ik coördinator. Samen met mijn team ben ik dagelijks verantwoordelijk voor het steriel afleveren van instrumentarium zodat er veilig kan worden geopereerd. Dit werk doe ik al 18 jaar met heel veel plezier.