Melissa

Ik ben Melissa Poublon. Na de doktersassistente opleiding ben ik begonnen als polikliniekmedewerker bij de polikliniek Mondziekten, Kaak en Aangezichtschirurgie (MKA) waar ik nu al jaren met veel passie en plezier werk. De MKA is een polikliniek met veel diversiteit. Het team, dat bestaat uit een kleine 30 medewerkers, is goed op elkaar ingespeeld. Ondanks regelmatig grote drukte is de werksfeer geweldig. Humor speelt hierin een belangrijke rol. Het is fijn om van patiënten te horen dat zij de sfeer op de afdeling ook prettig vinden. 

Maar binnen de zorg zijn er meer mogelijkheden om je te ontwikkelen en ik maak daar graag gebruik van. Na 1 september 2020 verlaat ik dan ook mijn vertrouwde Zuyderland om te starten als ambulancechauffeur bij de GGDZL. Gedurende negen maanden word ik opgeleid tot chauffeur bij de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk. Dit is een combinatie van leren en werken. Voor mij voelt dit als een droom die eindelijk uitkomt. Ik kijk er dan ook enorm naar uit.

Ik heb veel meegemaakt met patiënten. Een ervaring die ik nooit zal vergeten gaat over een droevig voorval, maar wel met een ‘goede’ afloop. Ik noem de patiënt voor het gemak even 'Jan'. Naast diverse andere operaties onderging Jan ook een operatie in verband met een aantal kaak -en aangezichtsfracturen. Hij werd opgenomen op de Intensive Care. Vanaf dat moment was ik al regelmatig bij zijn hersteltraject betrokken. Uiteindelijk startte hij met revalideren. Hij kwam in een rolstoel en later lopend naar de polikliniek voor controle. Ik was blij om te zien dat hij liep. Al gauw hadden wij een goede band met elkaar. Hij was erg dankbaar dat ik zo meegaand en geduldig was, dat ik bij de operatie had geassisteerd en elke keer als ik hem zag, vroeg hoe het met hem ging. Een aantal maanden nadat ik hem voor het laatst had gezien op de polikliniek, kwam ik hem samen met zijn gezin tegen in een dierentuin. Jan herkende me, kwam naar me toe, gaf me een hand en bedankte me wederom op een hartelijke manier. Dit gaf mij veel energie en ik voelde grote trots dat hij mij herkende. Hier doe je het toch voor!

Aan mijn tijd bij Zuyderland heb ik mooie herinneringen en een paar goede vriendschappen overgehouden. Ik kijk terug op een super leuke tijd! Het voelt voor mij ook niet als een afscheid van Zuyderland. Ik kom immers regelmatig patiënten brengen of halen!