Lieke en Eline

Wij zijn Lieke en Eline Willems, hebben dezelfde interesses inclusief affiniteit met de zorg. We hebben de studie Gezondheidswetenschappen gevolgd met als afstudeerrichting ‘beleid’, en gekozen voor het beroep van beleidsmedewerker in de zorgsector. Om het geheel compleet te maken hebben we gesolliciteerd bij Zuyderland en zijn aangenomen. Ik, Eline als beleidsmedewerker kwaliteit bij de afdeling Medische opleidingen en ik, Lieke als beleidsfunctionaris bij de afdeling Kwaliteitsverbetering. We hebben geen medische achtergrond, waardoor het werken binnen Zuyderland een interessante uitdaging vormt. We kijken graag over de muren van andere afdelingen heen. Samen met andere medewerkers kunnen we namelijk mét en ván elkaar leren.

Eline: Als beleidsmedewerker bij de afdeling Medische opleidingen werk ik in een team dat zorgt voor de dienstverlening voor, en het faciliteren van arts-assistenten en medisch studenten. Mijn aandachtsgebied is een groep van 150 arts-assistenten. Als ze bij Zuyderland beginnen, krijgen ze eerst een welkomstgesprek. Binnen ons team vinden we het namelijk erg belangrijk dat nieuwe medewerkers zich welkom en veilig voelen binnen onze organisatie en goed geïnformeerd worden. Ik voer arbeidsvoorwaarden gesprekken en zorg dat iedereen met de juiste persoonlijke gegevens in onze administratieve systemen wordt ingevoerd. Samen met mijn collega’s hou ik de kwaliteit van de opleidingen in de gaten. Wij zijn het loket waar arts-assistenten en medisch studenten altijd aan kunnen kloppen als er vragen zijn. Als ik van de medewerkers hoor dat ze zich welkom voelen en dat alles goed geregeld is, geeft mij dat energie.

Lieke: Als beleidsfunctionaris bij de afdeling Kwaliteitsverbetering (RVE Kwaliteit, Veiligheid & bedrijfsvoering) hou ik me bezig met de kwaliteit van de zorg. Een van de programma’s die binnen Zuyderland zijn opgestart is ‘Continu Verbeteren’. Doel hiervan is het stimuleren van een cultuur waarin samenwerken, leiderschap en continu verbeteren een dagelijkse manier van werken is, door professionals in hun kracht te zetten. De professionals weten zelf het beste waar ze baat bij hebben of tegenaan lopen als het gaat om hun eigen werkproces. Ik begeleid verbeterteams die zaken zelf op willen pakken. Dat kan op allerlei gebieden, van het verbeteren van de informatievoorziening richting de patiënt tot de inrichting van een ruimte zodat effectiever gewerkt kan worden. Het is enorm inspirerend om medewerkers te zien groeien en hun eigen ideeën te zien uitvoeren. In deze eerste baan na mijn afstuderen, wil ik zoveel mogelijk leren en ervaring opdoen zodat ik uiteindelijk een inhoudelijk expert word.

Werken in de zorg zit bij ons in de familie. Van jongs af aan hebben we veel mooie verhalen gehoord over wat onze opa, oma en moeder meemaakten tijdens hun werk in zorgcentra. We vinden het leuk om naar andere afdelingen te gaan en de verbinding met collega’s en patiënten te zoeken. Als we door de hal lopen en we kunnen een patiënt helpen die de weg niet weet naar een polikliniek, voelt dat goed. We helpen onze patiënten graag en werken er ook aan om onze medewerkers in hun kracht te zetten, om te werken aan kwaliteit van zorg. Wij zitten hier op onze plek. Ongeacht welk beroep je kiest, doe wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Natuurlijk zou het leuk zijn als je net als ons kiest voor een mooie uitdaging binnen Zuyderland.