Younes

Mijn naam is Younes Biyadi en ik werk als intern servicemedewerker bij Zuyderland zorgcentrum Glana. Mijn werk is leuk en afwisselend, of ik nu bezig ben met goederenontvangst, transport, het magazijn, bestellingen, plannen of goederen bezorgen op binnen –of buitenlocaties. Samen met mijn collega’s zorgen wij ervoor dat er altijd voldoende voorraad is in de kasten op de afdelingen. Dat varieert van linnengoed, spuiten en beschermende middelen tot briefpapier. Kortom, alles wat nodig is voor de zorgafdelingen om optimaal te kunnen functioneren zodat de medewerkers kunnen voorzien in de wensen en behoeften van de bewoners.

Ik heb niet specifiek gekozen voor de zorg. Ik ben erin gerold, maar heb er nooit spijt van gehad. In het verleden heb ik rechten gestudeerd in Parijs. Daar heb ik mijn vrouw ontmoet die in België woonde. Uiteindelijk zijn we getrouwd en in België gaan wonen. Inmiddels vormen wij een gezin met onze drie kinderen. Een eigen kantoor was voor mij niet haalbaar, ook i.v.m. de taal. Mijn vrouw werkte in het oude Maaslandziekenhuis als verpleegkundige en ik besloot om daar te solliciteren. In 2002 ben ik begonnen bij Zuyderland Care.

Ik spreek Arabisch,  Frans, een beetje Spaans en Nederlands. Bij een taalbarrière tussen de medewerker en de bewoner, word ik gevraagd om als tolk op te treden. Als ik met de bewoner spreek in de eigen vertrouwde taal, wordt deze vaak rustiger. Op die manier creëer ik een unieke band met de cliënten. Een aantal bewoners herkennen me al, als ik op de afdeling kom. Ze gebaren dan met hun handen of roepen dat ik dichterbij moet komen. Als het mogelijk is, neem ik de tijd voor persoonlijke aandacht door op hun wensen en behoeften in te spelen. Er is weinig nodig om hun ogen te laten stralen en daar geniet ik van. Voor mij voelen de bewoners van Glana als familie.

Langs deze weg wil ik al mijn collega’s binnen Zuyderland een hart onder de riem steken in deze moeilijke Coronatijd. Er wordt veel van ons gevraagd, maar samen staan we sterk, want

Zorgen doen we samen!