Amber

Mijn naam is Amber Brouns en ik ben senior Communicatie & Marketing (C&M) adviseur bij Zuyderland. In Leuven heb ik mijn masters strategische bedrijfscommunicatie en mediapsychologie behaald. Voordat ik bij Zuyderland solliciteerde werkte ik als online marketeer in een commercieel bedrijf en als HBO-docent communicatie. Ik vind het belangrijk dat mijn werk een positieve maatschappelijke bijdrage heeft. Die maatschappelijke relevantie ben ik gedurende mijn loopbaan ook steeds meer op gaan zoeken. De vacature bij Zuyderland kwam ik op het juiste moment en heel toevallig tegen. In deze functie ondersteun ik Zuyderland bij het optimaliseren van de interne en externe communicatie. Ik ben bezig met strategische projecten én indirect met de patiënten. Aan uitdagingen dus geen gebrek.

Het allerbelangrijkste is dat de patiënt een goede behandeling en de juiste zorg krijgt. Daarbij speelt communicatie ook een belangrijke rol. En dan kom ik in beeld. Ik ondersteun afdelingen en specialismen om hun communicatie te optimaliseren. Dat gaat niet in een keer, maar is een proces van bijstellen en verbeteren. Daarvoor halen we input en feedback op bij zowel zorgverleners, ondersteunend personeel én uiteraard bij de patiënten zelf.

Vooral de vele multidisciplinaire centra binnen Zuyderland vormen een leuke communicatieve uitdaging. In die centra komt alle zorg rondom een ziektebeeld samen. In het team van een dergelijk centrum zijn meerdere specialismen, afdelingen, artsen, zorgverleners en ondersteunende medewerkers vertegenwoordigd. Daarbij hebben alle spelers uiteraard hun eigen perspectieven (punt van waaruit iemand iets waarneemt) en expertises (kennis en kundigheid). Als ik een goed overleg heb gehad met een team waarbij ik die perspectieven en expertises samen heb kunnen brengen, dan ga ik met een supergoed gevoel naar huis. Als iedereen elkaars perspectief begrijpt en erkent, betekent dat dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen en iedereen er voor gaat. Dat zorgt voor duidelijkheid intern én voor onze patiënten.

Als ik stress ervaar in mijn werk, is dat meestal goede stress. Een voorbeeld van zo’n positieve stressperiode is meteen ook het indrukwekkendste wat ik tot nu toe heb meegemaakt binnen Zuyderland: de persconferentie* over onze behandelmethode voor coronapatiënten. In ons team zijn we hier enkele maanden mee bezig geweest. De laatste twee weken hebben we ons voor 160% ingezet om dit goed te regelen. We hebben de expertise van andere teams binnen Zuyderland goed op de voorgrond gezet. Ons team functioneerde als een goed geoliede machine, met een heel mooi resultaat. Dat zijn momenten waar ik écht energie van krijg!

Thuis kan ik goed afschakelen. Ik ben graag creatief bezig in mijn vrije tijd: met muziek, schilderen, koken of bakken. Mijn creativiteit kan ik in mijn werk goed gebruiken. Daardoor kan ik als dat nodig is ook ‘buiten de lijntjes kleuren’. Daarmee bedoel ik dat ik in staat ben om een probleem van meerdere kanten te bekijken, waardoor regelmatig simpele oplossingen zichtbaar worden. Ik blijf, zowel privé als op mijn werk, de uitdaging opzoeken.

Ik ben heel onverwachts en toevallig in de zorg terechtgekomen, maar het past goed bij me en ik kan het iedereen aanraden!
 

*https://www.zuyderland.nl/nieuws/doorbraak-in-behandeling-van-ernstig-zieke-coronapatienten/