Conny

Mijn naam is Conny Meuwissen en ik werk bij het Microbiologisch laboratorium van Zuyderland. Ik ben coördinerend medisch analist van de Infectieserologie en de Moleculaire diagnostiek. Een hele mond vol. Ik zal in het kort uitleggen wat dit inhoudt. Bij Moleculaire diagnostiek kijken we of een virus of bacterie aanwezig is in het menselijk lichaam door op zoek te gaan naar DNA van het micro organisme. Bij Infectieserologie kijken we of het virus of de bacterie aanwezig was in het lichaam door te onderzoeken of het lichaam antistoffen heeft aangemaakt. Wij onderzoeken DNA en antistoffen van onder andere kinkhoest, hepatitis, HIV, SOA, maar ook Covid 19.

De eerste praktijkles scheikunde op de middelbare school vergeet ik nooit meer. In een reageerbuis moest ik een zuur en een base mengen. De leraar wou nog net zeggen dat ik niet met de buis mocht schudden, maar het was al te laat. De vloeistof vloog er met kracht uit. Gelukkig heb ik niemand geraakt met dit experiment. Ik vond het geweldig en moest ermee lachen. De leraar helemaal niet. Toen wist ik het, ik ga naar de laboratoriumschool. Na het eerste jaar kon je kiezen uit verschillende richtingen. Mijn keuze was Microbiologie, een reuze interessant vak. Na mijn afstuderen ben ik meteen bij Zuyderland begonnen als microbiologisch analist en het bevalt nog steeds goed.

Twee jaar geleden ben ik benoemd tot coördinator waardoor ik bijna niet meer werkzaam ben op het laboratorium zelf. Ik stuur nu een gedeelte van het team aan, ben veel bezig in de backoffice voor onder andere het regelen van bestellingen, begeleid stagiaires en zoek mee om oplossingen te vinden als er problemen zijn. Ook erg leuk om te doen en een mooie uitdaging.

Er zijn mogelijkheden genoeg om me te ontwikkelen als ik dat wil. Ik ga een cursus volgen om stagiaires nog beter te begeleiden. Dat komt altijd goed van pas. Ook heb ik me ingeschreven voor een cursus omgaan met uiteenlopende persoonlijkheden. Dat is een stuk persoonlijke ontwikkeling waarbij ik tips krijg hoe om te gaan met verschillende type mensen. Ik ben namelijk nogal een flapuit en als mensen me niet goed kennen, valt dat niet altijd in goede aarde. Het laatste wat ik wil is iemand pijn doen, dus ik stroop de mouwen op, kijk in mijn eigen spiegel en haal kennis binnen.

Ik werk in de zorg en toch werk ik niet direct met patiënten. Ik ben indirect bezig met het probleem van de patiënt en het voelt goed dat ik een stukje kan bijdragen aan de oplossing ervan.