Zuyderland Flexpool

Flexwerken bij Zuyderland iets voor jou?


Genoeg mogelijkheden om te ervaren wat bij je past!

Binnen Zuyderland heb je de keuze uit werken in de flexpool binnen het Medisch Centrum, de Thuiszorg of in een van onze Zorgcentra.

Binnen de verschillende flexpools werkt een grote groep zorgprofessionals. Onze flexpool medewerkers zijn hard nodig om continuïteit van zorg te bieden, bijvoorbeeld op het moment dat verlof of ziekte opgevangen dient te worden. Dit kan voor een lange of korte periode zijn. Dit biedt jou de ideale mogelijkheid om je te oriënteren binnen de verschillende onderdelen van Zuyderland en om te ontdekken wat bij je past.

Door de brede inzetbaarheid onderscheid jij je in patiëntenzorg, waarbij het streven is om continu verder te ontwikkelen binnen een prettige en veilige werkomgeving. Dat maakt jou als flexpool medewerker tot een allround zorgprofessional met brede kennis en ervaring, die klaar is voor de volgende dienst of goed voorbereid is op de volgende carrièrestap binnen Zuyderland.

Werken in de Flexpool biedt veel voordelen!

Fulltime en Parttime mogelijkheden

Ideale combinatie met studie of stage

Regie in eigen handen

Persoonlijke leeromgeving

Vergroten van je netwerk

Veel mogelijkheden binnen verschillende locaties

Verbreden van kennis en ervaring

Diverse loopbaanperspectieven

Flexpool Medisch Centrum

Locaties: Heerlen en Sittard-Geleen

Verpleegkundige

Als verpleegkundige word je getriggerd door uitdaging en afwisseling. Er is sprake van veel diversiteit en aanraking met uiteenlopende ziektebeelden, aangezien je werkt op zowel snijdende als beschouwende afdelingen binnen het hele Verpleegcentrum. Juist door inzet op diverse afdelingen kun jij je verpleegtechnische handelingen en klinische kennis en redenatie tot uitvoer brengen. Hierdoor ontdek jij de veelzijdigheid van het verpleegkundig vak, leer jij Zuyderland kennen en bouw je een groot netwerk aan collega’s op.

Medewerker Zorg

Met focus op de verzorging en ondersteuning van patiënten, verricht je voedingszorg en huishoudelijke werkzaamheden. Daarnaast assisteer je bij eenvoudig verpleegtechnische handelingen en werk je nauw samen met verpleegkundigen. Als medewerker zorg kun jij verdere zorgervaring opdoen en jouw kennis verbreden. Het is mogelijk om bepaalde periodes juist meer of minder inzetbaar te zijn. Al met al is dit de ideale functie om te combineren met een eventuele studie, stage of ander werk.

Parttime werken

Binnen onze flexpool is het mogelijk om parttime te werken. In nauw overleg stemmen we je diensten af op je beschikbaarheid en werkdagen naar voorkeur. Dit kan per week of maand wisselen of in een vast patroon worden vastgelegd. Ook is het mogelijk om kortere diensten te werken, naast 8 uurs diensten behoren 4 en 6 uurs diensten ook tot de mogelijkheid. Ook is het mogelijk om de ene periode meer te werken en een andere periode juist minder of niet. Jij hebt hiermee de regie meer in handen en kunt je werk en privé goed combineren.

Traineeship voor Verpleegkundigen zonder ziekenhuiservaring

Gebruik de ervaring die je opdoet als springplank naar je toekomst!

Wij zijn ons ervan bewust dat jij nog geen verpleegkundige ervaring hebt binnen een ziekenhuis. Daarom bieden wij je een gedegen inwerktraject om beter bekend te raken met de dynamiek en hectiek van de diverse verpleegafdelingen. Het eerste half jaar word je drie maanden ingewerkt op één snijdende afdeling en drie maanden op één beschouwende afdeling. Zo kom je vanzelf in aanraking met het echte klinisch redeneren en het doornemen, aftoetsen en uitvoeren van variërende verpleegtechnische handeling. Na dit half jaar ben jij klaargestoomd om als allround Flexpool verpleegkundige echt aan de slag te gaan!

Heb je vragen over de Flexpool Medisch Centrum?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze coördinator.

Contact

Flexpool Thuiszorg

Locaties: regio Sittard, Geleen/Schinnen, Born/Susteren en Stein/Beek

Binnen Zuyderland Thuiszorg werkt een grote groep Flexpool medewerkers. Deze groep werkt overstijgend in onze wijken in de verschillende regio’s (Sittard, Geleen/Schinnen, Born/Susteren en Stein/Beek). Onze Flexpool medewerkers zijn hard nodig om samen met de medewerkers van de wijkteams continuïteit van zorg, verpleging en begeleiding te bieden voor onze cliënten. 

Bij alles wat je doet, houd je rekening met de zelfstandigheid van de cliënt welke je probeert te behouden dan wel te bevorderen. Indien nodig schakel je familie, (huis)arts, collega’s of andere hulpverleners in. Door middel van routes kom je bij verschillende cliënten en jij bent diegene die achter de voordeur het verschil maakt voor onze cliënten. Doordat je telkens op andere routes kan worden ingezet is geen enkele werkdag hetzelfde. In deze dynamische en afwisselende werkomgeving is het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het zelfstandig kunnen werken dan ook van groot belang.

Rollen en functies

Verzorgende B, C, IG of verpleegkundige.
Uiteraard zit er per functie een verschil in werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Afhankelijk van jouw zorgopleiding word je op een van bovenstaande functies ingezet.

Bepaal je eigen rooster

Je schrijft jezelf in op diensten of geeft je beschikbaarheid door, zodat wij je kunnen inplannen op openstaande routes. De arbeidsduur is in overleg bespreekbaar.

Ochtend: tussen 7.00 – 13.00 uur
Middag: tussen 13.00 – 18.00 uur
Avond: tussen 18.00 – 23.00 uur

Persoonlijke ontwikkeling

Wij bieden een uitgebreid en persoonlijk inwerktraject door ervaren werkbegeleiders. Verder word je via een digitale leeromgeving alsook passende trainingen gerelateerd aan jouw functie in de praktijk getoetst. Ideaal dus om extra ervaring in de zorg op te doen naast jouw studie.

Heb je vragen over de Flexpool Thuiszorg?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze coördinator.

Contact

Flexpool Zorgcentra

Locaties: Sittard, Geleen, Beek, Stein, Born, Echt en Susteren

Rollen en functies

Verzorgende IG, Verzorgende 2, Verpleegkundige of Zorg assistente 1
Uiteraard zit er per functie een verschil in werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Afhankelijk van jouw zorgopleiding word je op een van bovenstaande functies ingezet.

Contractvorm

In een persoonlijk gesprek kunnen we samen kijken welke contractvorm het best bij je past en je informeren over de voorwaarden van elk contract.

Uren per week 
Hierbij word je elke 4 maanden aan een afdeling gekoppeld ter vervanging van een zieke medewerker of zwangerschapsverlof. Je mag hierbij iets ruimer wensen kenbaar maken als een medewerker die vast op een afdeling werkt.

Jaaruren 
Hierbij geef je aan wanneer en welke tijden je kunt werken. Vervolgens koppelen we je beschikbaarheid aan een vraag van de afdeling en krijg je een bevestiging waar je gaat werken. Je werkt naar aangegeven voorkeur maar wordt op diverse afdelingen ingezet. 

Persoonlijke ontwikkeling

Door te werken in deze flexpool kun je je goed oriënteren en veel ervaring opdoen. Er zijn ook diverse opleidingsmogelijkheden. Volg je al een opleiding in de zorg? Wij bieden dan ook weekend/vakantiebanen in de zorg. Ideaal om naast je studie extra ervaring in de zorg op te doen.  

Heb je vragen over de Flexpool Zorgcentra?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze coördinator.

Contact