Veelgestelde vragen


Speciaal voor jou hebben wij een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. Heb je een vraag en staat het antwoord niet in onderstaand overzicht? Stel jouw vraag dan via het contactformulier!

Hoe solliciteer ik bij Zuyderland?
Je solliciteert via deze website bij Zuyderland. Zoek op ‘functie of zoekwoord’ en/of ‘plaats ’ en klik op de button ‘Zoeken’. Je komt in het sollicitatieformulier waar jij vervolgens jouw CV en motivatie toevoegt.

Wanneer kan ik een reactie verwachten op mijn sollicitatie?
Op het moment dat je jouw sollicitatie hebt verzonden, krijg je per e-mail een automatische ontvangstbevestiging. Zijn er binnen Zuyderland voorrangskandidaten die in aanmerking komen, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten. Zodra er geen geschikte interne kandidaten zijn, wordt jouw sollicitatie in behandeling genomen.

Kan ik binnen Zuyderland opleidingen volgen en/of doorgroeien naar andere functies?
Wij stimuleren graag onze medewerkers om een opleiding te volgen en/of door te groeien. Heb je de behoefte om een extra opleiding of cursus te volgen om jouw werk beter uit te voeren? Dan kun je samen met jouw afdelingshoofd de mogelijkheden bekijken.

Organiseert Zuyderland ook activiteiten buiten werktijd?
Onze personeelsvereniging organiseert meerdere malen per jaar workshops, uitjes, reizen en nog veel meer. Aan deze activiteiten kun jij als medewerker (met jouw collega’s) deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan een grote 14 daagse rondreis door West Amerika, dagje winkelen in Breda en een workshop glaskunst. Voor de fanatiekelingen onder ons hebben wij tevens een hardloopteam voor iedere medewerker op elk niveau.

Hoe is de werksfeer bij Zuyderland?
Onze medewerkers zijn van alle leeftijden en levensfasen. Wij hebben allemaal eigen wensen, ambities en mogelijkheden. Zuyderland probeert om bij ieder individu het beste naar boven te halen. Bekijk tevens de verhalen van onze medewerkers op de website. Onze medewerkers weten jou een goed beeld te geven over hoe de werksfeer bij Zuyderland is. In aansluiting hebben we kernwaarden geformuleerd die onze identiteit en doelstellingen bepalen en bekrachtigen.

WIJ ZIJN

  • Gastvrij:
    Onze patiënten en hun begeleiders voelen zich welkom en worden bij het zorgproces betrokken. In elk contact met onze patiënten en hun begeleiders tonen wij oprechte aandacht en respect.

    WIJ WERKEN

  • Veilig:
    Ons ziekenhuis blinkt uit in veilige, kwalitatief hoogwaardige zorg in een veilig (werk)omgeving. Wij zijn verantwoordelijk en aanspreekbaar voor de veiligheid van patiënten en medewerkers.

  • Doelmatig:
    Wij besteden onze middelen en tijd zinnig en zuinig zodat ons ziekenhuis financieel gezond is en structureel kan investeren in kwaliteit, veiligheid, opleiding, ontwikkeling en innovatie.

  • Professioneel:
    Wij zijn professioneel in woord, gedrag en uiterlijk. Naar onze patiënten, onze collega’s en onszelf. Wij zijn ambitieus en realistisch en werken continu aan onze eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Deze professionaliteit dragen wij uit en over in de opleidingen die we aanbieden.

Zijn er stage- of afstudeermogelijkheden bij Zuyderland?
Bij Zuyderland beschikken wij over diverse mogelijkheden op verschillende niveaus (Middelbaar, MBO-, HBO- en WO-niveau). Wil je meer informatie over stage lopen bij Zuyderland, kijk dan bij het onderdeel ‘Stage & Leren’. 
 
Biedt Zuyderland een stagevergoeding aan?
Ja. Zuyderland hanteert verschillende CAO’s waardoor de stagevergoeding kan verschillen.
 
Kan ik bij Zuyderland een zorgopleiding of medische opleiding volgen?
Ja, dat kan zeker. Binnen Zuyderland zijn er verschillende mogelijkheden om een gecombineerde opleiding te volgen (BBL of Duaal). Voor meer informatie, kijk dan bij het onderdeel ‘Stage & Leren’.