Iets doen voor een ander doet altijd goed!

Door Zuyderland 12-05-2023

Dit jaar werk ik 11 jaar als vrijwilliger bij Zuyderland. In juni 2012 ben ik begonnen bij de Spoedeisende Hulp (SEH). Hier werk ik een middag per week. Inmiddels ben ik ook 5 jaar vrijwilliger bij het Dagcentrum Oncologie voor een ochtend in de week.

Ik vraag patiënten wat ze willen drinken en rond de middag deel ik de broodjes uit. In overleg met de verpleging verricht ik hand-en-spandiensten. Dit is heel divers. Ik geef bijvoorbeeld uitleg over het gebruik van de iPad, ondersteun bij het patiëntentransport en zorg ervoor dat diverse documenten en bloedbuisjes bij de juiste afdeling terecht komen. De afgelopen jaren heb ik de nodige ervaring opgedaan en de organisatie goed leren kennen.

Met een praatje en een lach probeer ik de patiënt op te vrolijken. Aan de reacties merk ik dat ik een positieve bijdrage lever aan de behandeling van patiënten. Hierdoor ondervind ik veel waardering en heb het gevoel dat ik iets bijdraag aan de zorg voor onze patiënten.

Aandacht voor de patiënt en familie, maar ook het opdoen van ervaring vind ik een mooie combinatie en dat geeft me veel voldoening.

Ans Geurts
Vrijwilliger locatie Zuyderland Sittard-Geleen